thumbnail

MediaTV Classics: Dode en gewonde bij auto onder tram Blaak Rotterdam (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.

MediaTV Classics(1997): Dode en gewonde bij auto onder tram Blaak Rotterdam (video)

6 mei 1997 raakte een auto verwikkeld bij een verkeersongeval met een tram van het Rotterdams vervoersbedrijf RET. De tram reed frontaal de auto in op de Blaak in de binnenstad van Rotterdam. De klap was zo hard dat de nog jonge bestuurster ter plekke aan haar verwondingen overleed. Een mede-inzittende raakte bekneld en moest uit de auto worden geholpen. 

Een brandweerwagen welke onderweg was naar het dodelijk ongeval op de Blaak raakte zelf betrokken bij een aanrijding, slechts tientallen meters van het ongeval verwijderd. Daarbij was geen letsel, wel materiële schade.

De politie onderzocht de toedracht van het ongeval op de Blaak, de uitkomst daarvan is ons niet bekend.


Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV