thumbnail

Meisje (13) rijdt in auto van ouders over de A4

Maandagavond heeft de politie een 13-jarig meisje van de Rijksweg A4 gehaald bij Leiderdorp.  Ze reed in over de snelweg in de auto van haar ouders.

Eerder op die avond kwam er een 112 melding binnen dat er een 13-jarig meisje werd vermist uit Amsterdam, daarbij werd vermeld dat ze er vandoor was gegaan met de auto van haar ouders.

Rond 19.10 zagen agenten de auto rijden op de A4 bij Hoofddorp. Voor de veiligheid van de overige weggebruikers heeft de politie het meisje met gepaste afstand gevolgd, zo meldt de politie. De agenten hebben het overige verkeer geblokkeerd zodat zij niet voorbij het meisje konden komen om ongelukken te voorkomen. Volgens de politie wilde het meisje niet mee werken, er moesten twee rijstroken worden afgesloten.

Het meisje is uiteindelijk aangehouden en overgebracht naar een politiebureau in Amsterdam, aldaar wachtten de ouders al op haar en mocht zij mee naar huis. Wel heeft de jonge bestuurder een bekeuring gekregen voor het besturen van een motorvoertuig onder de 16 jaar.

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV