thumbnail

Zoekactie na aantreffen vermoedelijke vliegtuigonderdelen op strand Maasvlakte Rotterdam (video)

De hulpdiensten zijn woensdagavond een grote zoekactie gestart nadat er vermoedelijk vliegtuigonderdelen waren aangetroffen op het strand van de Tweede Maasvlakte in Rotterdam. De onderdelen werden eerder aangetroffen, maar uit onderzoek lijkt het te gaan om onderdelen van een vliegtuig. De brandweerkazerne Maxima heeft met het Kust Hulpverleningsvoertuig de duinen en het strand afgezocht. 

Ook het DroneTeam van de Gezamenlijke-brandweer kwam ter plaatse om mee te zoeken naar andere onderdelen of slachtoffers. Hiervoor werd er gezocht op meerdere plaatsen langs de kust van het Rijnmondgebied. De zoekactie wordt bemoeilijkt door de duisternis. Vanmiddag zijn er bij Frankrijk ook onderdelen van een vliegtuig gevonden.

Of de onderdelen van het vermiste vliegtuig zijn is nog niet bekend. In dat vliegtuig dat opsteeg uit het Franse Nantes zat de 28-jarige Argentijnse voetballer Emiliano Sala. De spits maakte vorige week voor 17 miljoen de overstap van Nantes FC naar Cardiff City. De Franse politie heeft bevestigd dat er in het privé-toestel twee personen zaten, waaronder Sala.

Hieronder een tweet van het aangetroffen stuk.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV