thumbnail

MediaTV Classics: Uitslaande brand oudejaarsavond op Doklaan Rotterdam (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.

MediaTV Classics: Uitslaande brand oudejaarsavond op Doklaan Rotterdam 

Op oudejaarsavond 31-12-1996 moesten hulpdiensten met spoed uitrukken naar de Doklaan in Rotterdam. Meerdere meldingen bevestigden dat er slooppanden in brand stonden. De brand bleek uitslaand te zijn. 

Ter plaatse werd er direct opgeschaald om meer manschappen met materieel bij het brandobject te krijgen. Terwijl de eerste brandweerlieden vanaf straatniveau de blussing aanvingen werd de autoladder in gereedheid gebracht om op hoogte de vlammenzee aan te vallen. De brandweer had lange tijd nodig om de brand te blussen in het voormalige hotel. Met brandstichting werd ernstig rekening gehouden door de hulpdiensten. 

Er vielen geen gewonden bij de brand.

Video

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV