thumbnail

MediaTV Classics: Schietpartij tijdens overval op wedkantoor in Schiedam (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.

MediaTV Classics (1996): Schietpartij tijdens overval op wedkantoor in Schiedam

Een 31-jarige beheerster van een wedkantoor aan de Rotterdamsedijk in Schiedam is neergeschoten tijdens een overval. Toen de vrouw op 6 oktober 1996 tegen sluitingstijd zondagavond de vuilniszak naar buiten bracht, werd ze door een nog onbekende haar winkel in gedwongen. De gemaskerde man vroeg om geld. Omdat er niet direct gehoor werd gegeven aan zijn eis schoot hij de vrouw, afkomstig uit Spijkenisse, in haar been.

In de daarop volgende paniek gaf de vrouw enkele duizenden guldens mee aan de overvaller. Toen de man vertrok ging de vrouw om hulp roepen. Voorbijgangers troffen de gewonde vrouw aan in het wedkantoor Hippo-Toto. Ambulancepersoneel heeft de vrouw gestabiliseerd waarna de ambulance naar het Dijkzigt ziekenhuis vertrok. Ondanks een zoekactie naar de overvaller werd deze niet meer gevonden.

Video

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV