thumbnail

MediaTV Classics: Schermutselingen in Rotterdam tussen jongeren en politie (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.

MediaTV Classics (1997): Schermutselingen in Rotterdam tussen jongeren en politie

In het centrum van Rotterdam werd Koninginnedag 1997 feestelijk gevierd. Tegen het einde van de middag keerde de feestvreugde echter en braken vechtpartijen uit door overmatig alcoholgebruik. Inzet van de Mobile Eenheid bleek noodzaak. Met wapenstok en honden en politie te paard gingen de dienders op den duur de bekende pleinen "schoonvegen". 

Mobiele tappunten werden overhaast afgebroken met het oog op vernieling. Agenten te paard maakten deel uit van het politie-optreden en kregen een goed overzicht in beeld van de raddraaiers. Met harde hand werden tientallen mensen opgepakt. Ook politie in burger pakten relschoppers op. 

De volgende dag werd de rekening opgemaakt. De politie liet weten 33 arrestaties te hebben verricht. Of er een link te maken was met voetbalsupporters kon de politie niet zeggen. De politie beschikte die Koninginnedag over 200 agenten. Zij betreurden wel de inzet op die mooie dag en dat een collega gewond raakte op de Lijnbaan.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV