thumbnail

Personen gevonden in container na grote zoekactie in Rotterdam (video)

De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag omstreeks 17:00 uur massaal uitgerukt naar de Waalhaven in Rotterdam na een melding dat er mensen opgesloten zouden zitten in een container. Een persoon belde vanuit een container de hulpdiensten dat hij met meerdere personen opgesloten zat op een containerterminal, echter niet bekend waar.

Hulpdiensten kwamen met een groot aantal ambulances ter plaatse bij de RST Terminal, zij schaalden op naar "GRIP 1". Door middel van het uitpeilen van de telefoon van de melder konden uiteindelijk 18 personen worden getraceerd die zich in een container bevonden.

De veiligheidsregio meldt dat er 18 personen uit de container zijn gehaald, één daarvan is overgebracht naar het ziekenhuis. De resterende personen werden ter plekke onderzocht. Naast ambulances uit de regio Rotterdam-Rijnmond kwamen ook voertuigen uit Haaglanden, Hollands-Midden, Zuid-Holland Zuid en Brabant ter plaatse geweest.

Een man is overgebracht naar het ziekenhuis. De 17 andere personen, vermoedelijk vluchtelingen, zijn met een RET-bus overgebracht naar een politiebureau. Een 43-jarige Roemeen die de vrachtwagen met oplegger vervoerde is aangehouden.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV