thumbnail

MediaTV Classics (1995): Verfopslagloods in brand Albert Plesmanweg Rotterdam (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.

MediaTV Classics (1995): Verfopslagloods in brand Albert Plesmanweg Rotterdam (video)

Op 12 mei 1995 werd er brand gemeld in het Waalhavengebied van Rotterdam. Brandweereenheden troffen ter plaatse op de Albert Plesmanweg een voor op het oog beginnende uitslaande brand aan. In zeer korte tijd sloegen de vlammen ook elders uit de loods, voor de brandweer werd duidelijk dat het object van Kroon Coating niet meer te redden bleek. 

De brand woedde in een loods waarin onder andere verf, oplosmiddelen, reinigingsmiddelen en spuitbussen lagen opgeslagen. De brandweer zette onder andere een autoladder in om ook van bovenaf de enorme vuurzee te blussen. Niemand raakte gewond, de loods kon na de brand en het daarop volgende onderzoek naar de oorzaak, worden gesloopt. De schade liep in de tonnen.

Video

Foto's

Locatie

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV