thumbnail

Drinkwater Vlaardingen mag weer gebruikt worden

Het drinkwater in de gemeente Vlaardingen is veilig. Alleen in het gebied van de Broekpolder moet men het water nog koken tot nader bericht van het waterschap. De E.colibacterie dook woensdag op en werd er groot alarm geslagen.  "Je kan er goed ziek van worden", was de welgemeende waarschuwing.

Evides heeft de laatste dagen chloor bij het water toegevoegd waardoor de kans groot is dat de bacterie zich vanzelf opruimt. De laatste test van het drinkwaterbedrijf is positief uitgevallen voor Vlaardingen. Wel is mogelijk dat het drinkwater zal smaken naar chloor. Dit zal afnemen, aldus Evides. 

Onveilig water Broekpoldergebied

Bij sport- en recreatieverenigingen in de Broekpolder is het water nog niet veilig. Het gaat om Hockeyclub Pollux, Deltasport en Sportclub Victoria '04, manage's, scouting en volkstuinen aldaar. Echter is daar een andere bacterie opgedoken die verdacht is.

Werkzaamheden oorzaak bacterie

Oorzaak van de E.colibacterie waren werkzaamheden aan de toevoerleiding welke nu buiten gebruik is gesteld. De inwoners krijgen nu de drinkwatervoorziening via een andere leiding in hun huishoudens.

Run op drinkwater

Toen vorige week bekend werd dat men het water niet direct kon drinken uit de kraan ontstond een ware run op flessen water in Vlaardingen. Al snel was alles uitverkocht in de winkels en weekten de Vlaardingers uit naar buurgemeenten als Maassluis en Schiedam om daar water in te slaan.


Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV