thumbnail

E. coli-bacterie ook in drinkwater Zuidbuurt Maassluis

De E. coli bacterie die gisteren in het drinkwater in Vlaardingen werd aangetroffen zit ook in het drinkwater van de Zuidbuurt Maassluis. Dat heeft Evides bekend gemaakt. Volgens het waterbedrijf geldt er voor de rest van Maassluis geen beperking. De Zuidbuurt bevat 20 adressen, de gebruikers zijn persoonlijk op de hoogte gesteld door Evides.

Woensdag werd bekend dat de bacterie in het drinkwater terecht is gekomen. Inwoners van Vlaardingen en de Zuidbuurt Maassluis moeten de komende drie dagen het water eerst drie minuten te koken voor ze het gebruiken voor het eten of hun huisdieren. Volgens het waterbedrijf kan het water wel gebruikt worden voor de afwas en douchen.

Evides raad aan om het water te koken in een fluitketel of een pan. In een waterkoker wordt afgeraden omdat het water dan niet drie minuten achter elkaar kookt. Na drie dagen gaat het waterbedrijf kijken of de bacterie uit het water is en of de maatregel verlengd moet worden.

De bacterie is in het drinkwater terechtgekomen door werkzaamheden aan een leiding in Vlaardingen. Wie het water heeft gedronken en aan de gezondheid twijfelt, moet contact opnemen met de huisarts.

Locatie

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV