thumbnail

MediaTV Classics (1930): Broeibrand in binnenvaartschip Aelbrechtskade Rotterdam

Door de jaren heen zijn er de nodige haven-, industrie,- en scheepsbranden in het Rotterdamse geweest, maar ook grote industriële hulpverleningen. Veel werk is daarbij verzet door de gemeentelijke hulpverleningsdiensten, maar ook door particuliere hulpverleners zoals Smit Internationale, Smit Tak, Smit Fire & Loss Prevention, de diverse regio (vracht-)autobergers en de firma Tieleman Takel- en Transportbedrijf (later ABE Tieleman) waarvan wij het fotoarchief ter beschikking hebben gekregen. 

In de loop der jaren zijn er heel veel foto’s gemaakt en verzameld. De herkomst is niet altijd bekend, maar toch willen we deze informatie met jullie delen, ook al laat in sommige gevallen de kwaliteit te wensen over. Periodiek zetten we enkele foto’s van “wapenfeiten” op de site met een korte beschrijving. Dit doen we in willekeurige chronologische volgorde; soms brand, soms hulpverlening, soms regionaal en ook enige internationale blusacties door Rotterdamse bedrijven/personeel. 

Als grote haven is Rotterdam door de eeuwen heen geconfronteerd met branden en hulpverleningen aan boord van schepen, soms binnenvaart, maar vaker zeevaart. Ook zijn er in de loop der jaren de nodige inzetten geweest door Rotterdammers of regiogenoten op meerdere plekken in de wereld. De eerstkomende tijd volgen er foto’s van scheepsincidenten, groot en klein.

MediaTV Classics (1930): Broeibrand in binnenvaartschip Aelbrechtskade Rotterdam 
Door een broeibrand aan boord van een binnenvaartschip op de Aelbrechtskade, vol beladen met hooi, volgde een lange inzet. Zoals gebruikelijk voor die tijd werd er onder meer gebruik gemaakt van een Ahrens Fox. Het hooi werd door vele manschappen uit elkaar getrokken. De brand speelde zich af nabij de spoorbrug over de Rotterdamse Schie.

Foto's

Locatie

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV