thumbnail

5e brand in 24 uur: Schuur tegen schoolgebouw Schoener Barendrecht (video)

Om kwart voor elf woensdagavond werd de brandweer met spoed opgeroepen voor een mogelijke brand in schoolgebouw De Tweemaster aan de Schoener in Barendrecht. De brandweerlieden kwamen met spoed ter plaatse. 

Bij aankomst van de brandweer kwamen de vlammen boven het dak uit. De voordeur van de school werd geforceerd om snel op zoek te gaan naar de brandhaard. Een houten stalling tegen de achterzijde van het schoolgebouw bleek in lichterlaaie te staan. Door het snelle optreden van de brandweerlieden kon het vuur beperkt blijven tot het houten schuurtje. Wel liep de school enige schade op als gevolg van de brand. Het schuurtje brandde volledig uit.

Pyromaan actief?

Eerder die avond omstreeks kwart voor tien hebben de brandweerlieden uit Barendrecht ook een hoop met brandende bladeren geblust aan de Botter.  Ook dinsdagavond was het raak met branden in Barendrecht. Eerst stond er een container in brand aan de Marijkesingel. Even later ging een vuilcontainer tegen een kinderdagverblijf aan de Torenmolen volledig in vlammen ook. Ook hier kon de brandweer de schade beperken. Tegelijkertijd werd door buurtbewoners aan de Jacoba Pompevliet een konijnenhok geblust. Mogelijk zijn deze vijf branden in de afgelopen 24 uur aangestoken. 

Aanhouding
Tijdens de brand bij het schoolgebouw aan de Schoener is één persoon aangehouden door de politie. Achteraf bleek dat hij niets met de brand te maken had. "Het ging om een man die een andere man een tik op zijn neus gaf", aldus een woordvoerder van de politie.

Video

Locatie

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV