thumbnail

MediaTV Classics (1973): Zeer grote brand in school Gordelweg Rotterdam

Door de jaren heen zijn er de nodige haven-, industrie,- en scheepsbranden in het Rotterdamse geweest, maar ook grote industriële hulpverleningen. Veel werk is daarbij verzet door de gemeentelijke hulpverleningsdiensten, maar ook door particuliere hulpverleners zoals Smit Internationale, Smit Tak, Smit Fire & Loss Prevention, de diverse regio (vracht-)autobergers en de firma Tieleman Takel- en Transportbedrijf (later ABE Tieleman) waarvan wij het fotoarchief ter beschikking hebben gekregen. 

In de loop der jaren zijn er heel veel foto’s gemaakt en verzameld. De herkomst is niet altijd bekend, maar toch willen we deze informatie met jullie delen, ook al laat in sommige gevallen de kwaliteit te wensen over. Periodiek zetten we enkele foto’s van “wapenfeiten” op de site met een korte beschrijving. Dit doen we in willekeurige chronologische volgorde; soms brand, soms hulpverlening, soms regionaal en ook enige internationale blusacties door Rotterdamse bedrijven/personeel. 

MediaTV Classics (1973): Zeer grote brand in school Gordelweg Rotterdam

In 1973 nog een keer groot alarm als de mytylschool De Brug aan de Gordelweg in Rotterdam op 2 juni ten prooi valt aan de rode haan. De houten school van het bekende type, brand als een fakkel en er was op enige rolstoelen en fietsen na, weinig meer te redden. Veel kinderen zijn door de brand de dupe en kunnen tijdelijk niet naar een andere school. Voor sommige was er wel een uitwijkmogelijkheid als er examen gedaan werd. De school gaf les aan 85 lichamelijke- en gehandicapte kinderen.

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV