thumbnail

MediaTV Classics (1995) Aanhanger stort van fly-over op auto A20 Rotterdam (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden. 

MediaTV Classics (1995) Aanhanger stort van fly-over op auto A20 Rotterdam (video)

Op dinsdag 1 juni 1995 gebeurde er een merkwaardig verkeersongeval op het Terbregseplein in Rotterdam. Een trekker met een 40 ft. container komende vanuit Gouda richting de snelweg A16 zorgde voor de nodige chaos toen de aanhanger losraakte. Door de snelheid schoot de oplegger vervolgens van de fly-over en kwam met een ferme klap op de lagergelegen A20 terecht. 

Een daar passerende automobilist had achteraf alle geluk van de wereld door nog tegen het gevaarte aan te botsen. In een kwestie van seconden had dit fataal kunnen aflopen. Door de botsing raakte de bestuurder bekneld in zijn voertuig. De brandweer heeft assistentie verleend aan het slachtoffer. Aanspreekbaar is de bestuurder naar het ziekenhuis vervoerd met onbekend letsel. 

Een bergingsbedrijf en een grote kraan moesten later de snelweg vrijmaken. Hoe de oplegger kon losraken is niet bekend.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV