thumbnail

Drie aanhoudingen na cocaïnevangst Bunschotenweg Rotterdam-Heijplaat

  • Rotterdam
  • 31 augustus 2017
Een aanhoudingsteam van de Douane en de politie hebben in de nacht van maandag op dinsdag drie mensen aangehouden die worden verdacht van de invoer van een partij cocaïne van ruim 300 kilo. 

Twee van de drie verdachten werken voor een bedrijf waar lege containers worden opgeslagen. De pakketten met cocaïne zaten verborgen in de bodem van de container. Die was afkomstig uit Suriname en de reguliere lading was bestemd voor een adres elders in Nederland. Nadat die reguliere lading eruit was, ging de container naar een opslagbedrijf voor lege containers in de regio Rotterdam. 

De aanhoudingen op de Bunschotenweg op Heijplaat vonden plaats nadat de verdachten hadden geprobeerd de cocaïne uit de container te halen. De aangehouden mensen, een vrouw en twee mannen, zijn 26, 32 en 37 jaar oud en ze komen uit Rotterdam. De mannen werken voor het bedrijf waar de container werd opgeslagen. Donderdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris

Bij zoekingen in de woningen van de verdachten is ook nog een bedrag van ruim 100.000 euro gevonden en in beslag genomen. De Douane ontdekte de partij op 20 augustus. Sinds die ontdekking vond de Douane nog twee partijen van 385 en 159 pakketten. 

Het HARCteam, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en de FIOD, onderzoekt nu of er een verband is tussen de drie partijen. De partijen cocaïne (310, 385 en 159 pakketten) van in totaal ongeveer 800 kilo met een waarde van ten minste 16,5 miljoen euro, zijn telkens meteen na ontdekking vernietigd. Het onderzoek wordt voortgezet.

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV