thumbnail

Concert in Maassilo afgelast in verband met terreurdreiging Maashaven Rotterdam (video)

Op last van de politie is woensdagavond het pand van de Maassilo aan de Maashaven Zuidzijde ontruimd. Agenten in kogelwerende vesten hebben de omgeving rond het pand afgezet. Op het Twitteraccount van de Maassilo spreekt men van een terreurdreiging. 

In het gebouw van de Maassilo zou woensdagavond de Amerikaanse band Allah-Las optreden. Organisator Rotown biedt hun excuses aan voor het niet doorgaan van het concert en raad mensen af om richting de Maassilo te komen.

In de loop van de avond zijn de leden van de band Allah-Las onder begeleiding van het DSI en enkele motoragenten naar een veilige locatie vervoerd. De politie meld dat er na het binnenkomen van informatie ervoor is gekozen om de maatregelen bij de Maassilo te nemen. Er vind op dit moment constant overleg plaats tussen de leden van de driehoek, burgemeester Aboutaleb, politiechef Frank Paauw en de Hoofdofficier van Justitie.

Op de Rotterdamse Mijnsherenlaan werd een bestelwagen met Spaans kenteken aangetroffen. In de bestelwagen zijn ondermeer enkele gasflessen aangetroffen. De politie en de EOD hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld. De Spaanse bestuurder is door de politie overgebracht naar een politiebureau voor verder verhoor.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV