thumbnail

Politie doet buurtonderzoek na vondst overleden baby Antoine Platekade Rotterdam (video)

De politie is vandaag een buurt- en passantenonderzoek gestart na de vondst van een overleden baby aan de Antoine Platekade in Rotterdam op donderdag 3 augustus. Wijkagenten en leden van de recherche zijn vandaag de hele dag aanwezig op de Kop van Zuid en spreken buurtbewoners en voorbijgangers aan. De politie is met name op zoek naar wat de ware toedracht is geweest, wat is er nou precies gebeurd. De recherche is een groot onderzoek gestart en doet dringend een beroep aan getuigen om informatie door te geven.

De stoffelijke resten werden donderdagochtend, kort voor half tien, in een plantenbak nabij het Nieuwe Luxor Theater aan de Antoine Platekade gevonden in een grijze vuilniszak. De nare vondst werd gedaan door een vrouw die haar hond uitliet. Zij waarschuwde meteen de politie. Op dit moment is nog niet duidelijk waardoor de baby is overleden. Ook is nog niet duidelijk wanneer hij of zij is overleden en hoelang het lichaam op de locatie heeft gelegen.

Grootschalig onderzoek
Er is een groot rechercheteam geformeerd. Zij gaan komende dagen informatie verzamelen. Zo worden er onder andere ook camerabeelden opgevraagd. De rechercheurs doen een dringend beroep aan het publiek om informatie door te geven. Dat kan via de gratis opsporingslijn 0800-6070 of door te mailen naar tgo.rotterdam.team1@politie.nl. Anoniem: via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000 

[Update 04-08-2017]
Uit eerste getuigenverklaringen blijkt dat de zak met de stoffelijke resten in ieder geval al sinds afgelopen zaterdag op de plek lag waar het is aangetroffen.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV