thumbnail

Verwarde man aangehouden voor 'overval' buschauffeur Capelle aan den Ijssel

Een buschauufeur heeft vrijdagavond zijn noodknop ingedrukt toen een agressieve man zijn geldlade pakte en door de bus heen gooide. Wat er in het begin uitzag als een overval bleek achteraf de actie van een verwarde man. De politie heeft hem aangehouden.

De buschauffeur stopte vrijdagavond rond half elf bij Station Schollevaar toen een man instapte en een kaartje kocht. De man nam in eerste instantie gewoon plaats, maar toen de bus begon te rijden kwam de man terug bij de bestuurder om zijn geld terug te vragen omdat hij het kaartje toch niet wilde. De buschauffeur heeft de man uitgelegd dat dit niet mogelijk is, waarop de man boos is geworden en de chauffeur van de rijdende bus heeft vastgepakt. Ook gooide de man de geldlade van de chauffeur door de bus. De chauffeur besloot hierop zijn noodknop te gebruiken en de bus bij de volgende halte stil te zetten. De man pakte deze gelegenheid aan om de bus uit te vluchten en het op een lopen te zetten.

De vluchtende man ziet vervolgens kans om het bijrijdersportier open te trekken van een voor een stoplicht wachtende auto en daar enkele goederen uit weg te nemen. Een voorbijganger ziet dit en ziet kans om deze goederen weer van de man af te pakken. Kort hoerna wordt de man door de politie aangehouden. 

Locatie

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV