thumbnail

Weer drie minderjarigen aangehouden voor mishandeling Schouwburgplein Rotterdam

In het onderzoek naar in ieder geval twee mishandelingen op het Schouwburgplein op 30 en 31 mei hield de politie woensdag nog drie minderjarigen aan. Het gaat om een jongen en meisje van 14 en een meisje van 13, allen uit Rotterdam. Dinsdag meldden zich al twee meisjes van 14 en 15 bij de politie. Zij zitten nog vast.

Het 18-jarige slachtoffer was die dinsdagavond met haar vriendin naar de bioscoop gegaan en wandelde na afloop rond 19.40 uur met haar op het Schouwburgplein. Een meisje zag het stelletje hand in hand lopen en vond het nodig daar opmerkingen over te maken. Het meisje zou vervolgens het slachtoffer en haar vriendin mishandeld hebben, waarbij zij te hulp werd geschoten door een jonge jongen. Het meisje was in gezelschap van meerdere meiden.

Nóg een mishandeling
De politie startte een onderzoek en deed ook een oproep aan getuigen. Na enkele dagen werd het onderzoeksteam benaderd door een tweede slachtoffer. Deze is woensdag 31 mei mishandeld, ook op het Schouwburgplein, door vermoedelijk dezelfde dadergroep. Bij deze mishandeling was overigens geen sprake van enige relatie met de geaardheid van het meisje.

Verdachten melden zich
Dinsdag 6 juni meldde een 14-jarige Rotterdamse zich op het politiebureau voor betrokkenheid bij de mishandelingen. Later die dag nam ook een tweede verdachte, een 15-jarig meisje uit Nieuwerkerk aan den IJssel contact op met de politie. Zij werd eveneens aangehouden. 

Nieuwe aanhoudingen
Woensdag leidde het onderzoek naar nog drie verdachten. Een van de meiden meldde zich met een familielid nadat de recherche contact met haar opnam. De overige twee tieners werden op andere locaties gearresteerd. Hun rol bij het incident wordt onderzocht.

De officier van justitie beslist vanavond of de drie, net als de eerdere verdachten, blijven vastzitten of het onderzoek thuis mogen afwachten. 

Het onderzoek, dat onder meer bestaat uit het uitkijken van alle beschikbare camerabeelden, wordt voortgezet. 

 

 

Locatie

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV