thumbnail

Prachtige feestdag in Rotterdam na behalen landstitel Feyenoord (video)

De club van Rotterdam-Zuid heeft zondag de landstitel behaald. Feyenoord won met 3-1 van Heracles Almelo. Dirk Kuijt scoorde drie keer raak en was daarmee de held van de wedstrijd. Na 18 jaar is de schaal weer in de Maasstad.

Burgemeester Aboutaleb
De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb liet weten tevreden te zijn over de manier waarop Feyenoord-supporters de dag hebben gevierd. De dag is beheerst en vreugdevol verlopen. In totaal zijn 76 mensen aangehouden, zijn er 10 volle containers alcohol in beslag genomen en is er 270 kilo vuurwerk afgepakt. De burgemeester had een verbod op eigen alcohol ingesteld.

Overvol
Na het laatste fluitsignaal brak een enorm volksfeest los. Duizenden uitzinnige fans veroverden de Coolsingel en het Hofplein. Aan het begin van de avond liet de politie weten, dat er geen plek meer was voor nieuwe feestvierders.

De kleuren van Feyenoord
In de avond kleurden de Erasmusbrug en de Euromast rood-wit en werd het Feyenoord-logo mega-groot op "De Rotterdam" geprojecteerd.

Huldiging
Rond middernacht veegde de politie de Coolsingel en het Hofplein schoon. Toen de laatste feestvierders zich zonder problemen lieten wegsturen, konden de voorbereidingen voor de huldiging van start gaan. De mannen van trainer Giovanni van Bronckhorst worden maandag 15 mei om 12:00 uur op de Coolsingel gehuldigd. Ook hier worden weer veel mensen verwacht. Politie en de gemeente roepen op om er samen een onvergetelijke dag van te maken.

Een link naar nog meer feestvreugde vindt U hier.

Video 's

Locatie

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV