thumbnail

Daders richten vuurwapen op politie na kraak in 's-Gravendeel (video)

Agenten hebben afgelopen uren een ware klopjacht gehouden op een aantal verdachten van een plofkraak op een geldautomaat. Vannacht om 03:00 uur gebeurde de 'mislukte' plofkraak op een filiaal van Albert Heijn aan de Langestraat in 's-Gravendeel. Doordat agenten in de buurt waren en binnen een minuut ter plaatse kwamen, waren de daders nog aanwezig. 

Bij het zien van de politie werden vuurwapens op de agenten gericht. Wel werden schoten gelost waarbij niemand gewond raakte. In twee auto's gingen de mannen er vervolgens vandoor.

Een van de vluchtwagens ramde een dienstauto van politie die schade opliep. De vluchtwagen is in het dorp teruggevonden en weggesleept door de politie voor het veiligstellen van sporen. Twee mannen die waren gevlucht werden al snel opgemerkt door een treinmachinist. 

Agenten kamden met gebruikmakend van een helikopter, het gebied langs de snelweg A16 uit. Daar werd in een weiland 1 persoon aangehouden. De politie neemt de zaak hoog op en verricht nauwgezet onderzoek. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Het verkeer op de A16 heeft om moeten rijden omdat de snelweg deels was afgesloten vanwege politieonderzoek. Ook stond er een flinke file. De weg werd omstreeks 08:30 uur weer vrijgegeven.

Video

Locatie

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV