thumbnail

Dode en gewonde bij schietpartij

  • Rotterdam
  • 30 december 2006

Bij een schietpartij zaterdagochtend na afloop van een urban feest op Rotterdam-Zuid is een man om het leven gekomen.

Het gaat om een bezoeker van het feest dat gehouden werd in de Graansilo aan de Maashaven, dat ook bekend is van de discotheek Now & Wow. Een tweede man, een beveiligingsmedewerker, raakte zwaar gewond. Hij is overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam.

Aan de schietpartij tijdens het uitgaan van de discotheek is een gevecht vooraf gegaan. De dader trok vervolgens een vuurwapen schoot meerdere keren. De toedracht van de onenigheid is niet bekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Daarbij worden onder meer de beelden van camera's van de Graansilo bekeken. Ook is het wapen van de schutter gevonden.

In de Graansilo was een urban-feest aan de gang van organisator Party Peeps met in totaal 3000 bezoekers. De discotheek had volgens eigenaar Hanenberg extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo was de kade rond het gebouw afgezet en werd er extra gefouilleerd. Een jaar geleden was er een schietpartij bij de Graansilo. Toen raakte een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel zwaar gewond. Ook toen was er een urbanfeest. Niet lang daarna besloot de eigenaar geen risicofeesten meer te organiseren.

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV