thumbnail

MediaTV Classics (1995): Dieren gered bij grote brand op Vierambachtsstraat Rotterdam (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden. 

MediaTV Classics (1995): Dieren gered bij grote brand op Vierambachtsstraat Rotterdam
De brandweer werd zondag 22 oktober in 1995 gealarmeerd voor een uitslaande brand in een winkelpand en woning aan de Rotterdamse Vierambachtsstraat. Ondertussen blijven de meldingen binnenstromen op de meldkamer. De ter plaatse gekomen brandweervoertuigen nemen positie in en beginnen met een blusaanval. Ook aan de achterzijde van het pand, overigens lastig te bereiken, komen de vlammen naar buiten.

Een naastgelegen winkel naast het brandende pand, zit vol met dieren. In allerijl worden de dieren naar buiten gebracht om aan de verstikkingsdood te ontkomen. De medewerkers van de dierenambulance ontfermden zich over de beesten. Er had zich intussen veel publiek verzameld op straat om de flinke brand te aanschouwen. Zij werden door de politie op afstand gehouden. Uren was er nodig om het vuur voorgoed het zwijgen op te leggen. De schade bleek groot te zijn. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend.

Video

Locatie

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV