thumbnail

Terreurdreiging op Rotterdam The Hague Airport

  • Rotterdam
  • 17 november 2016
  • Terreur
De veiligheidsdiensten op Rotterdam The Hague Airport zijn sinds donderdag in verhoogde staat van paraatheid. De Koninklijke Marechaussee heeft de veiligheidsmaatregelen opgevoerd nadat er een anonieme tip binnen was gekomen over een mogelijke terreurdreiging. Om wat voor dreiging het precies gaat is nog niet bekend. 

In verband met de dreiging heeft de Koninklijke Marechaussee controleposten opgericht. Al het verkeer dat het luchthaventerrein op of af wil wordt gecontroleerd. De controle van de voertuigen is vluchtig en lijkt voornamelijk gericht op bestelbusjes. Ook op het afgesloten deel van de luchthaven wordt onderzoek gedaan. Behalve de verkeersdoorlaatposten heeft de Koninklijke Marechaussee nog meer 'zichtbare en onzichtbare' beveiligingsmaatregelen genomen.

Burgemeester Aboutaleb werd rond 11:00 uur uit de raadsvergadering gehaald in verband met de anonieme tip. Volgens zijn woordvoerder is de burgemeester vervolgens ergens anders bijgepraat over de situatie.

UPDATE 17-11-16 23:00
De politie heeft donderdagavond een ongewenst vreemdeling met een openstaande straf aangehouden. De 45-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, heeft eerder valse meldingen gemaakt bij de politie. De politie vermoedt dat de man ook betrokken is bij de melding die reden gaf voor de politie en de Koninklijke Marechaussee om rond de luchthaven extra veiligheidsmaatregelen te nemen. De man wordt hierover verhoord omdat hij over belangrijke informatie kan beschikken. De politie en de Koninklijke Marechaussee gaan de maatregelen rond de luchthaven herzien. 

Video

Locatie

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV