thumbnail

Donderdag in "Bureau Rijnmond" op RTV Rijnmond

  • Rotterdam
  • 26 oktober 2016
  • Oproep

Donderdag 27 oktober zendt TV Rijnmond opnieuw ‘Bureau Rijnmond’ uit, het wekelijkse opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie. In deze aflevering vraagt de politie aandacht voor een aantal zaken en hoopt dat de kijker van ‘Bureau Rijnmond’ kan helpen bij het oplossen van deze misdrijven. 

In deze aflevering zitten twee zaken waarbij pinpassen werden gestolen van bejaarde dames. Van de daders zijn goede beelden beschikbaar en de hoop is dan ook dat kijkers deze mannen en vrouwen herkennen. Bij een schietincident raakte jl. zaterdagavond, om ongeveer  23.15 uur een 47-jarige Rotterdammer gewond. Hij werd beschoten toen hij over de Davidsstraat in Rotterdam liep. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek, dat leidde naar een 31-jarige en een 29-jarige plaatsgenoot. Het arrestatieteam hield hen in hun woningen aan. De politie zoekt getuigen van dit incident. 

Op 6 november 2015 kwam op de Laan van Bol’es in Schiedam een 21-jarige Schiedammer om het leven toen hij werd geschept door een gestolen auto. Het onderzoeksteam heeft deze week, maandag en dinsdag, twee Schiedammers aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit ongeval. Maandag werd een 35-jarige man aangehouden op een station in Schiedam. De tweede verdachte, 18-jarige jongeman, werd dinsdag door de politie van huis gehaald. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het veroorzaken van het ongeval. Ondanks de aanhoudingen is het team niet klaar met het onderzoek. De politie is en blijft vastberaden om deze zaak op te lossen. En daarom is nog steeds alle informatie welkom. Al eerder is door de hoofdofficier van justitie een beloning van 7500 euro beschikbaar gesteld voor de gouden tip. 

Een aantal weken geleden werd al eens aandacht gevraagd voor een steekincident op de Eendrachtsweg. Op 23 juli werd een 20-jarige man uit Zwijndrecht met een kapotgeslagen bierflesje gestoken. De politie toont deze week bewegende beelden van de verdachte. 

‘Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. Bureau Rijnmond is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV