thumbnail

Sportpark Willem-Alexander in Schiedam feestelijk geopend

Het nieuwe sportcomplex Willem-Alexander is zaterdagmiddag feestelijk in gebruik genomen. Wethouders van Schiedam, Marcel Houtkamp en Nathalie Gouweleeuw, stonden presentator Peter Houtman vanmiddag te woord voordat de officiële openingshandeling werd verricht. Houtkamp liet weten dat Schiedam altijd tegen de komst van deze snelweg is geweest, maar er desondanks toch het beste van moest maken middels dit nieuwe sportpark, gelegen boven de Ketheltunnel van de snelweg A4.

Voetbalvereniging Kethel-Spaland, handbalvereniging Ventura en Ballet en Dansstudio Schiedam-Vlaardingen maken gebruik van de nieuwe faciliteiten welke dit moderne sportpark te bieden heeft. De dansers kunnen nu gebruik maken van drie danszalen die aan alle eisen voldoen. Ook is er een voorziening getroffen om de cricket/honkbalsport nu indoor te gaan beoefenen voor de Schiedamse verenigingen.

De opening werd verricht door het jongste- en oudste lid van deze verenigingen door een oude sleutel in te leveren en een nieuwe sleutel in ontvangst te nemen waarmee de openingshandeling werd verricht. Er liggen 4 kunstgrasvelden bovenop het tunneldak. Het complex telt één echte grasmat waarop gevoetbald wordt. 

Vandaag waren er nog tal van activiteiten voor iedereen, waaronder penalty schieten op doelman burgemeester Cor Lamers van Schiedam. Oud-Feyenoorder Peter Houtman liet in zijn toespraak vooraf weten dat de burgervader dit vak nog niet verleerd is. Ook de Kindergemeenteraad van Schiedam was aanwezig, tevens mede-bedenker van de naam van het sportpark.

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV