thumbnail

Rotterdammer aangehouden met nepwapens Bloklandstraat Rotterdam

  • Rotterdam
  • 8 september 2016
  • Wapens

Op de hoek van de Vinkenlust en de Bloklandstraat is in de nacht van woensdag op donderdag een 19-jarige Rotterdammer aangehouden door middel van een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (btgv). Getuigen hadden hem even daarvoor in een portiek gezien met een vuurwapen in handen. Hij bleek uiteindelijk in het bezit van twee levensechte nepvuurwapens.

Rond 01.30 uur belde een getuige de politie dat hij in een wooncomplex aan de Vinkenlust in Rotterdam een in het zwart geklede man met een vuurwapen in het trapgat had zien staan. Volgens de melder leek het erop alsof de man ‘aan het oefenen was’, de man richtte het vuurwapen op van alles. Aanrijdend hoorden de agenten dat de man op een bankje in de hal zou zijn gaan zitten alsof hij op iemand wachtte, het vuurwapen in zijn hand.

Toen de politie aankwam was de persoon volgens de melder net vertrokken. Hij gaf een signalement door. In de omgeving werd de verdachte niet aangetroffen, en ook in het pand dat verdieping voor verdieping nagezocht werd, kwamen ze hem niet tegen.

Bij een shoarmatent in de buurt zagen agenten iemand die deels aan het signalement voldeed. Na een controle en een gesprek met hem, bleek hij echter niet de persoon die ze zochten.

Kort daarna meldde zich weer een getuige, die aangaf dat de verdachte op de hoek Vinkenlust/Bloklandstraat stond met twee andere personen. Met een btgv werd de man, een 19-jarige Rotterdammer, aangehouden. Bij de fouillering werd geen wapen aangetroffen. De hevig geschrokken verdachte verklaarde echter zelf dat hij met een balletjespistool had geschoten vanuit een voordeur. Op zijn aanwijzing vond de politie in een brievenbus bij de woning twee balletjespistolen: een handvuurwapen en een uzi-model. Beide wapens zijn in beslag genomen. De man moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV