thumbnail

REPORTAGE: Politie Rotterdam Centrum: het Openbare Orde Team (video)

In het tweede deel van onze serie over de Politie Rotterdam Centrum gaan we mee met het Openbare Orde Team. Dit team wordt gevormd door agenten uit het basisteam Centrum. Of het nu wijkagenten zijn of agenten van de noodhulp, tijdens de stapavonden kunnen zij onderdeel uit maken van het Openbare Orde Team.

Het Openbare Orde Team, kort weg; OOT, is primair belast met het handhaven van de Openbare Orde tijdens de stapavonden. Dit team is actief tijdens de vrijdag- en zaterdagavonden en nachten. Mocht het nodig zijn kan het OOT ook ingezet worden tijdens andere dagen of avonden. Het OOT wordt tijdens hun diensten bijgestaan door, MEION (Mens in Ontwikkeling), de RET, Stadsbeheer, de Bereden Brigade, hondenbrigade en Team Paraatheid. Team Paraatheid kan snel opschalen naar Mobiele Eenheid. Dit team zal bij eventuele ongeregeldheden de eerste uren kunnen opereren zodat de rest van de Mobiele Eenheid op kan komen. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in de zogenoemde VAG-instappen. VAG staat voor Vaardigheden Aanhouden in Groepsverband. 

In deze aflevering krijgen we te maken met iemand die teveel alcohol heeft gedronken, wordt er assistentie gevraagd door de beveiliging van een horecagelegenheid en sluit het OOT een groep in die uit is op vechten. 

Dankwoord
Wij willen nogmaals de Teamchefs, Operationeel Coördinatoren en de agenten van basisteam Centrum hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid, het vertrouwen in ons en de openheid over het politieproces. Bedankt dat wij in jullie keuken mochten kijken, wij hebben naast het filmen en fotograferen veel geleerd! De term "We zakken even af" is ons zeker nog bijgebleven en zullen wij in ieder geval nooit vergeten. Veelal werden er mooie en goede beelden gemaakt, als die term geroepen werd! 

Tot snel weer ergens in het mooie centrum van Rotterdam! Bedankt!

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV