thumbnail

REPORTAGE: Basisteam Politie Rotterdam Centrum (video)

Zoals we eerder gemeld hebben gaan we een tweedelige serie uitzenden over het Basisteam Centrum van de Politie Rotterdam. We gaan mee in het wel en wee van de noodhulp maar ook met het Openbare Orde Team.

Vandaag starten we met deel 1. In het eerste deel over de Politie Rotterdam Centrum rijden we mee met de noodhulpeenheden, maar gaan we ook aan de wandel op het Centraal Station van Rotterdam, en rijden we mee met de winkeldievenbus. 

We starten met een korte uitleg over Rotterdam en over het Basisteam Rotterdam Centrum. Daarna stappen we in bij twee verschillende eenheden van de noodhulp. De noodhulp eenheden reageren op de 112-meldingen die door het Operationeel Centrum worden uitgegeven. Met de noodhulp eenheden belanden we in achtervolgingen, rijden we voor een aanrijding met letsel, een vechtpartij in een horecazaak en worden er preventief fouilleer acties gehouden. De opnames zijn gemaakt in de avond en nachtdiensten.

Tijdens één van de avonddiensten lopen we mee met een tweetal agenten die preventief aanwezig zijn op Rotterdam Centraal. Hier komen allerlei soorten openbaar vervoer samen en is het een drukte van belang. We belichten de actualiteit van nu en toen. 

De politie, gemeente Rotterdam en de winkels in Rotterdam hebben een overeenkomst dat een winkeldief zo snel mogelijk wordt overgebracht naar het bureau. Een tweetal agenten rijden met een zogenoemde winkeldievenbus rond in de stad. Zij worden opgeroepen als er ergens in Rotterdam Centrum een winkeldiefstal heeft plaatsgevonden. Tegelijk zullen ook zij reageren op 112 meldingen. 

En we laten zien wie de wendbaarste eenheden zijn binnen het basisteam; de motorrijders en het biketeam!

Wij hopen dat we u, nadat u de reportage heeft bekeken, een goed beeld hebben gegeven over het werk van het Basisteam Rotterdam Centrum.


Video

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV