thumbnail

Donderdag in 'Bureau Rijnmond'

  • Rotterdam
  • 27 april 2016
  • Oproep

In 'Bureau Rijnmond', het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond, tonen politie en justitie beelden van verdachten van misdrijven. In de aflevering van morgen, donderdag 28 april, vraagt de politie de kijkers om hulp bij de volgende misdrijven:

Diefstal
De politie is op zoek naar een man die op 10 februari 2016 rond 14.00 uur , krasloten heeft gestolen in een supermarkt aan de Lusthofstraat. Op een onbewaakt moment wist een man een doos met krasloten te bemachtigen. De weggenomen krasloten zijn direct geblokkeerd en dus niet meer bruikbaar.

Vernieling
De afgelopen tijd zijn in de Dordtse wijk Crabbehof vele auto’s bekrast. De politie zoekt de dader(s). Tientallen auto-eigenaren ontdekten de afgelopen tijd  een of meerdere krassen op hun auto’s. Soms een lange streep, soms in de vorm van een ‘Z’. In alle gevallen bedroeg de schade al snel honderden euro’s.

Diefstal uit horecazaak
De politie is op zoek naar twee verdachten die in de nacht van woensdag 13 januari op donderdag 14 januari 2016 tussen 01.00 en 06.30 uur hebben ingebroken in een horecagelegenheid aan het Stadhoudersplein in Rotterdam. De twee inbrekers hebben de ruit van de toegangsdeur kapot geslagen en zijn zo naar binnen gegaan. De mannen hebben in de zaak flink wat schade aangericht. Van de inbraak zijn camerabeelden waar de verdachten goed op te zien zijn.

Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie geeft uitleg over de veroordeling van twee overvallers in het ‘onderzoek  Lunenbergplein’ (overval op een buschauffeuse van Arriva in Dordrecht op 3 oktober 2015). Bureau Rijnmond besteedde in aflevering 26 aandacht aan deze zaak.

Twee overvallen
Op dinsdag 5 april 2016, omstreeks 19.45 uur, werden zowel de snackbar aan de Slinge  als de snackbar aan de Langenhorst,  kort na elkaar, overvallen. Dader bleek dezelfde persoon.

Rond 19.40 uur kwam een man de snackcorner aan de Slinge binnen en liep richting de kassa. Onder bedreiging van een groot mes eiste hij dat de eigenaar geld uit de kassa in een door hem meegebrachte plastic Albert-Heijn tas zou doen.  Toen een klant iets naar hem riep en de dader naar hem keek, probeerde de eigenaar het mes af te pakken maar daarbij raakte hij gewond aan zijn hand. Zonder geld vertrok hij op de fiets en sloeg linksaf richting de Goudestein.

Vijf minuten daarna  bevond de eigenaar van een cafetaria aan de Langenhorst  zich met twee medewerksters achter de toonbank toen dezelfde man binnen kwam lopen. Hij haalde een groot keukenmes uit zijn jas en had een plastic blauw met witte Albert Heijn tas in zijn handen. De man eiste geld. Toen de eigenaar hem een paar tientjes gaf, nam hij daar geen genoegen mee en vroeg om meer.

‘Bureau Rijnmond’ is donderdagmiddag rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV