thumbnail

Feyenoord wint KNVB-bekerfinale tegen FC Utrecht (4x video)

Zondag werd om 18:00 uur afgetrapt om de felbegeerde KNVB beker in De Kuip. Het elftal van Feyenoord nam het in de kraker op tegen de elf van FC Utrecht die drie keer de beker veroverde. Feyenoord won het duel zondagavond met 2-1. Feyenoord stond voor de 16e keer in de 98ste bekerfinale. Maar liefst 12 keer wonnen zij de KNVB beker, voor het laatst in 2008 toen de prijzenkast van de Rotterdammers weer aangevuld kon worden. 

In de wedstrijden van de eredivisie won Feyenoord van FC Utrecht, zowel in de Domstad als thuis. Mocht het team van Giovanni van Bronckhorst op winst uitkomen vanavond, wacht er maandag een groot feest op de Coolsingel.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het al druk in het centrum van de stad met vele voetbalsupporters op het Stadhuisplein. Later vertrokken zij richting stadion De Kuip waar om 15:30 uur de poorten opengingen. Een schare aan 280 touringcars kwamen in de loop van de middag vanuit Utrecht in Rotterdam aan. Ook vele auto's, naar schatting zo'n 1000, kwamen in de Maasstad aan. 600 supporters begonnen aan een urenlange reis per boot vanuit Utrecht naar Rotterdam onder begeleiding van politie. 

Drie partyschepen meerden af en ontscheepte aan de Piet Smitkade. In totaal waren 18.000 fans uit Utrecht aanwezig. Een deel van de Rotterdamse fans vertrokken te voet vanaf het Stadhuisplein via de Erasmusbrug naar De Kuip. 

De politie liet eerder al weten dat als men niets te zoeken heeft met de auto in de omgeving van het stadion, daar weg te blijven in verband met de toenemende drukte van 'voetbalverkeer'.

De politie heeft voorafgaand aan de wedstrijd moeten ingrijpen en heeft 12 supporters gearresteerd bij meerdere incidenten. Onder meer voor het bekogelen van een voertuig van de Mobiele Eenheid. Er werd daarop ingegrepen. Ook moest men bij vechtpartijen ingrijpen op de Breeweg hoek Donkerslootstraat. Een persoon liep een hoofdwond op. Op de Coolsingel werd een beschonken man aangehouden die de toegang was ontzegd tot het Stadhuisplein. Ook nam de man de bevelen van de agenten niet over. Na de wedstrijd stond men in een lange rij om op het Stadhuisplein te komen.

Een agent werd bij een supportersbus van FC Utrecht getroffen op het hoofd door een blikje. Dit gebeurde voorafgaand aan de wedstrijd.

Na de wedstrijd werd de Coolsingel afgesloten richting het Hofplein vanwege de vele feestvierders. Vooral het Stadhuisplein vulde zich met vele voetbalfans die daar verzamelden voor een groot feest. Ook doken fans het water in van de fontein op het Hofplein. Op 'Zuid' bij de Coen Moulijnweg liep het helaas uit de hand met supporters van FC Utrecht, de Mobiele Eenheid staat paraat, ook een waterwerper kon indien nodig ingezet gaan worden. Bakstenen en wat voor het grijpen lag werd richting de Mobiele Eenheid gegooid door de Domstedelingen. Hierop zijn charges uitgevoerd en aanhoudingen verricht. Een deel van de raddraaiers vluchtte via een parkje de wijk in.

700 politiemensen zijn ingezet om de openbare orde te handhaven in de stad. De eindstand stand in De Kuip werd 2-1. Rotterdam staat maandag een huldiging te wachten op de Coolsingel met Europees voetbal in het vooruitzicht.

Aanhoudingen
De politie heeft 59 personen aangehouden. De aanhoudingen zijn voor verschillende feiten. Merendeel van de aanhoudingen werden na de wedstrijd gedaan toen de Mobiele Eenheid moest optreden.

Agenten gewond
Bij verschillende incidenten raakten na de wedstrijd drie politieagenten gewond. Op het Marathonviaduct raakte een politieagent van de verkenningseenheid gewond toen hij door een politiehond werd gebeten. De agent is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Bij een confrontatie met supporters kreeg een agent een steen op zijn hand en in het Varkenoordsepark werd een agent mishandeld door een supporter. Hij werd op zijn hoofd geslagen. Voor deze incidenten werden twee verdachten aangehouden.

VIDEO'S:

Hier onder treft u drie video's aan. De video's zijn op drie verschillende locatie's gemaakt.

Video 1: Sfeerbeelden van de aankomst van de supporters Feyenoord en FC Utrecht. Maar ook wordt de inzet van de veiligheidsdiensten in beeld gebracht.

Video 2: Feestvierende Feyenoordsupporters op het Stadhuisplein, Coolsingel en natuurlijk op het Hofplein.

Video 3: De ongeregeldheden na de wedstrijd. Hierbij raakten twee agenten gewond en werden diverse supporters aangehouden. 

Video 4: Supporters en Feyenoord vieren feest in De Kuip na afloop wedstrijd.Video 's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV