thumbnail

Acht jaar cel voor drugshandel vanuit Rotterdams café

  • Rotterdam
  • 22 april 2016
  • Drugs

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag gevangenisstraffen van 24 en 28 maanden tot vier, zes en acht jaar opgelegd aan de leden van een crimineel drugsnetwerk. De leiding van de misdaadmultinational was in handen van twee van oorsprong Turkse broers die de organisatie runden vanuit een café in Rotterdam-Zuid.

Het onderzoek begon in 2012 met informatie dat de Turkse broers heroïnetransporten vanuit Turkije naar Nederland organiseerden. Het recherchewerk gaf zicht op een breed palet aan criminele activiteiten. De verdachten stonden in het megaproces ook terecht vanwege cocaïnetransporten, synthetische drugs, hennepkwekerijen, bezit van zware vuurwapens en munitie, witwassen van crimineel vermogen en het deelnemen aan een criminele organisatie.

Ontmoetingsplek
Het café was ook in de ogen van de rechtbank dé centrale ontmoetingsplek van de organisatie. De broers hadden een leidinggevende rol en hadden met grote regelmaat ontmoetingen waarin werd gesproken over de handel in verdovende middelen. Maandenlang was het een komen en gaan van mensen die over drugshandel spraken.

“Criminele organisaties ondermijnen de rechtsorde, veroorzaken maatschappelijke onrust en berokkenen de maatschappij financieel nadeel”, aldus de rechtbank in haar vonnis. “Hier dient stevig tegen opgetreden te worden.”

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV