thumbnail

Donderdag in "Bureau Rijnmond"op RTV-Rijnmond

  • Rotterdam
  • 20 april 2016
  • Oproep

In 'Bureau Rijnmond', het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond, tonen politie en justitie beelden van verdachten van misdrijven. En dat levert vaak goede tips op zoals te zien is in de aflevering van vandaag, donderdag 21 april. Maar ook een aantal nieuwe zaken:

Autobranden in Vlaardingen.
Deze maand zijn in Vlaardingen een aantal auto’s in de late avond en ‘s nachts in brand gestoken. Dit gebeurde onder andere op de Abel Tasmanlaan, Johan de Wittstraat, Claudius Civilislaan, Dirk de Derdelaan (2x), Van Blankenheimlaan en Spoorsingel. De schade loopt in de vele tienduizenden euro’s. Gelukkig raakte niemand gewond, maar de branden veroorzaken behoorlijke onrust in Vlaardingen, ook al omdat in 2015 tien auto’s in Vlaardingen door brandstichting in vlammen opgingen. De politie is er alles aan gelegen om de dader(s) aan te houden en kan de hulp van het publiek goed gebruiken.

Woningoverval Dordrecht.
Woensdag 30 maart, om ongeveer 17.30 uur werd een 27-jarige vrouw in haar woning aan de Lijnbaan overvallen. Ze zat in haar woning toen er werd aangebeld. Ze opende de voordeur en vervolgens kwamen er direct twee personen haar woning in. Ze riepen om geld. Het slachtoffer werd door 1 van die personen vastgehouden en geslagen. De andere persoon doorzocht de beneden verdieping van haar woning. Uiteindelijk hebben ze een geldbedrag buitgemaakt.

Diefstal.
Op 18 februari drong een onbekende man rond 11.00 uur Theater Islemunda aan de Herenwaard in Rotterdam binnen. Deze man liep naar een bepaalde ruimte en nam daar een fotocamera, een zoomlens en een laptop mee. De waarde loopt in de honderden euro’s De man is door bewakingscamera’s gefilmd.

Fishing / Fraude / Diefstal.
Een inwoonster van Barendrecht is eind vorig jaar slachtoffer geworden van ‘fishing’. Zij kreeg een email van haar bank met het bericht een nieuwe pinpas aan te vragen. De vrouw heeft even getwijfeld maar omdat de email er heel betrouwbaar uit zag heeft zij toch een aanvraag gedaan via de link in de mail. Ook heeft zij haar pas opgestuurd. Later bleek dat er diverse bedragen onrechtmatig waren gepind waaronder een bedrag van € 1000,- bij de geldautomaat van ABN Amro aan de Henry Dunantlaan 3 in Barendrecht om  21.22 uur. Hier zijn camerabeelden van.

Diefstal/ Inbraak.
De politie is op zoek naar de eigenaar van kledingstukken, puzzels en sieraden.

Openbaar Ministerie.
20 september 2015 , om ongeveer 06.00 uur ging een 28-jarige Rotterdammer, na een avondje stappen iets te eten halen bij de McDonald's op de Coolsingel in Rotterdam. Hij ontmoette binnen een jongen en een meisje en daar heeft hij wat mee gepraat. Om onduidelijke reden ontstaat op een gegeven moment onenigheid tussen de jongen en het slachtoffer. De jongen slaat het slachtoffer neer, geeft hem een paar stompen, schopt een hem paar keer tegen zijn hoofd en laat hem bewusteloos achter. Het slachtoffer is afgevoerd in een ambulance en in het ziekenhuis bleek dat hij een bloeding in zijn hersenen had en dat zijn jukbeen gebroken was. Na onderzoek en (onder andere) een oproep in Bureau Rijnmond is een 28 jarige Vlaardinger als verdachte aangehouden. Die heeft zich inmiddels moeten verantwoorden voor de rechter. Het OM legt de strafeis uit.

Gewelddadige overval op een woning.
Op de Oude Tiendweg in Krimpen aan den IJssel overvielen twee jongens zaterdagavond 26 maart een alleenwonende, 67-jarige vrouw in haar huis. Ze bonden haar vast en sloten haar op terwijl ze de woning doorzochten, op zoek naar waardevolle spullen. Met wat geld en een aanzienlijke hoeveelheid gouden sieraden zijn de daders de Oude Tiendweg uitgelopen in de richting van de Oosterstraat of de Waalstraat. De politie is uiteraard op zoek naar deze overvallers.

‘Bureau Rijnmond’ is donderdagmiddag rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV