thumbnail

Scooterrijder ernstig gewond bij aanrijding Vondelingenweg Rotterdam (video)

De hulpdiensten werden dinsdagochtend gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de Vondelingenweg in Rotterdam. Een scooterrijder werd bij het oversteken van de Vondelingenweg aangereden door een bestelbus. De scooterrijder werd hierdoor gelanceerd en kwam enkele meters verderop terecht op het wegdek. De politie, ambulancedienst en het Mobiel Medisch Team werden gealarmeerd. Ook de brandweer kwam ter plaatse omdat er vanuit gegaan werd dat er een reanimatie plaats vond. 

Ter plaatse bleek er geen reanimatie gestart te zijn en was dit ook niet nodig, het slachtoffer is zwaargewond en met een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. De verkeersspecialisten van de Forensische Opsporing hebben ter plaatse onderzoek verricht. Takelbedrijf A. Barendregt en een politietakelwagen van Team Transport hebben de auto en scooter meegenomen voor verder onderzoek. 

De Vondelingenweg werd in beide richtingen afgesloten. De helikopter van het Mobiel Medisch Team wilde na de inzet opstijgen maar dit werd afgebroken. De helikopter werd niet ingezet voor het vervoer van het slachtoffer, omdat zij dit alleen in uitzonderlijke gevallen doen. De helikopter heeft een technisch mankement, zodra er een oplossing voor is zal de helikopter naar Rotterdam The Hague Airport vliegen en zal er een verder onderzoek gedaan worden. 

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV