thumbnail

MediaTV Classics: (1993) Actie brandweer op Coolsingel Rotterdam voor meer loon (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. 

In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.

MediaTV Classics: (1993) Actie brandweer op Coolsingel Rotterdam voor meer loon

Maandag 10 mei 1993 werd de Coolsingel afgesloten vanwege een demonstratie van brandweerkorpsen uit Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Delft. De spuitgasten eisten 2,5 procent meer loon. Ook destijds klaagde men vanwege de gevaren welke hun beroep met zich meebrengt, maar extra geld hiervoor ontbrak. Er werd besloten een demonstratie te houden voor het stadhuis. Er was veel personeel afgekomen op het lawaaiprotest, gillende sirenes, kanonschoten afgevuurd richting stadhuis, vuurwerk en tambours. Dit om de zittende ambtenaren op het stadhuis even flink wakker te schudden. Het dagelijks leven ging ook door, ten tijde van de demonstratie vond er ook een huwelijk plaats. Een onvergetelijke dag voor het kersverse bruispaar in twee opzichten. Na de demonstratie keerden de brandweermannen terug naar de kazernes in de regio, al wachtend op een uitruk.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV