thumbnail

Massale vechtpartij bij hotel Energieweg Rotterdam (video)

Bij een hotel aan de Energieweg in Rotterdam Blijdorp heeft donderdagavond een massale vechtpartij plaatsgevonden tussen twee rivaliserende motorbendes. Leden van de Hells Angels en de Mongols gingen met elkaar op de vuist  in de lobby van het hotel. De vechtpartij zette zich buiten voort, de groep stoof op een moment uiteen. Door omstanders zouden er ook meerdere vuurwapens gezien zijn.

Er zijn personen gewond geraakt. De meesten zijn licht gewond. Een persoon is zwaar gewond. De politie kon in de lobby meerdere verdachten aanhouden en in het Roel Langerakpark werd nog een verdachte aangehouden. De politie heeft waarschuwingsschoten gelost ten tijde van een aanhouding.

Omdat het niet bekend was of er nog personen met vuurwapens aanwezig waren werd het arrestatieteam ingezet om het hotel te doorzoeken. Er is een vuurwapen en een mes aangetroffen, een persoon was zwaargewond. De gasten en eters in het hotel zijn een naburig fitnesscentrum ingevlucht. Er zijn op dit moment 23 personen aangehouden.

Sporenonderzoek
Toen er rond 23.30 uur de zekerheid was dat zich in en rondom het hotel geen motorclubleden meer bevonden konden gasten terug naar hun kamer en begon het sporenonderzoek in het hotel en buitenruimte. Een groot aantal hulzen, een mes en vuurwapen is in beslag genomen. Het sporenonderzoek is deze vrijdag nog altijd bezig.

De 23 aangehouden OMG-leden zitten vast voor openlijke geweldpleging. Ze komen uit Schiedam, IJmuiden Rotterdam, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Haarlem , Berkenwoude, Oostrum, Alkmaar, Amsterdam, Baarn en Julianadorp. Van enkele anderen is de identiteit nog niet vastgesteld.

Het waarom is door de leden zelf wederom duidelijk gemaakt: de aanpak van OMG's heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie.

Complimenten
Politiechef Frank Paauw van de eenheid Rotterdam: “Complimenten aan de verschillende diensten zoals DSI, Marechaussee, mijn dienders en natuurlijk ook het ambulancepersoneel gisteravond en deze vrijdag. Het is goed dat er al twintig verdachten zijn aangehouden en er zullen er meer volgen. Wij gaan ontleden wie dit zijn. De mannen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. We verwachten niet direct dat ze onderling aangifte doen, maar daarmee stopt dit onderzoek voor de politie dus niet.”

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV