thumbnail

Donderdag in "Bureau Rijnmond"op RTV-Rijnmond

  • Rotterdam
  • 6 april 2016
  • Oproep

In 'Bureau Rijnmond', het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond, tonen politie en justitie beelden van verdachten van misdrijven. En dat levert vaak goede tips op zoals te zien is in de aflevering van morgen, donderdag 7 april. Maar ook een aantal nieuwe zaken:

Pinnen met gestolen pas.
Op 11 februari jl, rond 19.00 uur werd aangebeld bij de woning van een man op leeftijd in Schiedam. Via de intercom vertelden twee dames dat zij iets te eten kwamen brengen. Mijnheer liet de dames binnen en zij hadden inderdaad eten bij zich. Zij praatten enige tijd met elkaar en toen de dames weg waren kwam de man tot de ontdekking dat zijn portemonnee met pasjes en contant geld weg was. Hij belde direct de bank maar toen bleek er al ruim 2000 euro van zijn rekening te zijn gehaald. Er zijn opnamen van een verdachte vrouw.

Woningoverval Dijksteeg Meeuwen.
Dinsdagochtend 12 januari is een ouder echtpaar overvallen in hun woning aan de Dijksteeg in het Noord-Brabantse dorpje Meeuwen. De twee werden overmeesterd door twee gewapende daders. De slachtoffers werden geslagen en gestompt. Ook werden sieraden met grof geweld afgenomen. Buiten heeft waarschijnlijk een 3e dader in een vluchtauto zitten wachten. Dat was een gehuurde bruine Volkswagen Jetta. Twee inzittenden van die auto zijn nog diezelfde dag aangehouden, maar ook weer vrijgelaten. Mogelijk heeft deze zaak een link met de Regio Rotterdam. daar zijn verschillende aanwijzingen voor.

Inbraak woning.
De politie is op zoek naar drie verdachten die tussen zondag 27 december 2015 en woensdag 30 december 2015, in een woning aan de Saxenoord in IJsselmonde hebben ingebroken. Er zijn beelden van de diefstal en van de daders.

Babbeltruc in Leerdam.
Op vrijdag 4 maart  werd in Leerdam Oost een 96 jarige vrouw slachtoffer van een babbeltruc in haar woning. Enige weken later, op maandag 21 maart werd een 92 jarige vrouw eveneens slachtoffer van een babbeltruc in die zelfde wijk. Mogelijk is sprake van dezelfde dader. Deze zegt telkens het huis van zijn slachtoffer op veiligheidsmaatregelen te inspecteren, maar het tegendeel is waar. Als hij eenmaal binnengelaten wordt, rooft hij van alles wat van waarde is.

Beelden verdachten ongeregeldheden Feyenoord – Roda JC.
Vorige week toonde Bureau Rijnmond beelden van personen die verdacht worden van betrokkenheid bij ongeregeldheden voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-Roda JC op 21 februari jl. Inmiddels hebben 4 personen zich gemeld en is er één herkend. Deze week opnieuw beelden van verdachten in de hoop dat de kijker van Bureau Rijnmond hen herkent en dit meldt bij de politie. Een link naar dat artikel vindt U hier.

‘Bureau Rijnmond’ is donderdagmiddag rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV