thumbnail

Amfetamine-lab ontmanteld in Spaanse Polder tijdens grote drugsactie (video)

Maandagmorgen hebben opsporingsdiensten een amfetamine-laboratorium aan de Keenstraat in de Rotterdamse Spaanse Polder opgerold. De ontmanteling is een onderdeel van een grote operatie tegen de georganiseerde drugscriminaliteit in Zuid-Nederland. Tijdens deze actie, Operatie Trefpunt, worden sinds vanmorgen vroeg ruim honderd panden doorzocht en zijn tientallen aanhoudingen verricht.

Spil in het grote netwerk was een party-verhuurbedrijf in het Brabantse Best. Op die locatie werden afspraken gemaakt over de handel en productie van synthetische drugs. Deze ontmoetingsplek is geobserveerd en afgeluisterd door de politie. Dit leverde dermate veel informatie op dat hier zo’n vijftig deelonderzoeken uit voortvloeiden. Circa 1500 politiemensen en OM-medewerkers zijn betrokken bij het doorzoeken van honderd woningen en bedrijfspanden, zo ook in Rotterdam

Balans bij de grote anti-drugsactie
Er werden 124 huiszoekingen verricht, zes drugslabs opgerold en 34 auto's en 20 vuurwapens in beslag genomen. Ruim 2,5 jaar aan onderzoek ging aan de operatie vooraf.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV