thumbnail

MediaTV Classics: (1993) Auto ramt bewakingscontainer politie Straatweg Rotterdam

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. 

In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.

MediaTV Classics: (1993) Auto ramt bewakingscontainer politie Straatweg Rotterdam

Het is 18 april 1993 als een auto op de Straatweg in Rotterdam-Hillegersberg door nog onbekende oorzaak een bewakingscontainer ramt. De container was in gebruik van de politie voor bewakingsdoeleinden van de Turkse consul. Door de flinke klap die het voertuig tegen de container maakte raakte deze uit evenwicht, waardoor de poten deels omver werden gereden. De brandweer werd ook ter plaatse verzocht om de politie-unit te stabiliseren. De auto raakte vanwege de aanrijding total-loss. Een ambulance kwam ter plekke om eerste hulp te bieden. Het was onduidelijk waardoor de auto de bewakingscontainer kon aanrijden. Een takelwagen van de politie heeft het wrak meegenomen voor technisch onderzoek.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV