thumbnail

Arrestatieteam ingezet na vondst vuurwapen bij verdachte Carnisselaan Rotterdam

Tijdens een preventief fouilleeractie op de Carnisselaan zijn woensdagavond een automatisch vuurwapen en een patroonhouder in beslag genomen. Een 32-jarige Rotterdammer is aangehouden. Agenten in burger controleerden de man, nadat hij door zijn gedrag de aandacht op zich had gevestigd. 

De Carnisselaan ligt in een aangewezen veiligheidsrisicogebied waar preventief gefouilleerd mag worden. De Rotterdammer droeg het automatische vuurwapen onder zijn jas en een volle patroonhouder in een broekzak. Een arrestatieteam doorzocht direct die avond de woning van de verdachte. Dat leverde nog meer munitie op. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

Het aantal slachtoffers door vuurwapengeweld groeit. Ook gebruiken criminelen vaak wapens bij overvallen, straatroven en bedreigingen. Mensen voelen zich hierdoor onveilig. Meerdere gebieden in Rotterdam zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied waar preventief gefouilleerd mag worden. Dit draagt bij aan het verkleinen van wapenbezit en -gebruik. 

Bijna dagelijks worden er in de eenheid (automatische) vuurwapens in beslag genomen. Politie en OM werken nauw samen om vuurwapenbezit terug te dringen en meldingen van illegaal wapenbezit worden direct opgevolgd. Dit leidde de afgelopen maanden tot vele aanhoudingen en inbeslagnames van (automatische) vuurwapens. 

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV