thumbnail

Politie schiet verdachte met vuurwapen neer Nieuwe Binnenweg Rotterdam (video)

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een verdachte neergeschoten die een wapen zou hebben. Bij de schietpartij op de Nieuwe Binnenweg raakte ook een tweede persoon gewond. De verdachte is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de tweede persoon moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie kreeg een melding dat er op de Nieuwe Binnenweg een man zou lopen die een vuurwapen zou hebben. Eenmaal ter plaatse treffen zij de man aan en bevelen hem het wapen neer te leggen. De verdachte heeft bedreigingen geuit naar de agenten. De man weigerde echter gehoor te geven aan de waarschuwingen en bleef met zijn wapen dreigen, waardoor de agenten zich genoodzaakt voelden om te schieten. De man (25 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats) is gewond geraakt en is na aanhouding met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het vuurwapen is in beslag genomen.

De man die door de verdachte werd bedreigd (31 jaar, Rotterdam) is tijdens het incident ook gewond geraakt. Onderzocht wordt hoe dit is gebeurd. Hij kon na behandeling in het ziekenhuis dezelfde nacht nog naar huis. De Nieuwe Binnenweg werd in beide richtingen afgesloten. Omdat de politie bij dit incident betrokken is heeft de Forensische Opsporing van de eenheid Den Haag ter plaatse de sporen veiliggesteld. De Rijksrecherche doet het onderzoek.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV