thumbnail

Bekerfinale in rustige en gezellige sfeer verlopen

De regeling rond de bekerfinale in Rotterdam, die zondagavond werd gespeeld tussen PEC Zwolle en FC Groningen in De Kuip, is in een rustige en gezellige sfeer verlopen. Zondagmiddag arriveerden onder begeleiding van de politie zo'n 420 bussen met supporters in Rotterdam. Ook waren er veel bezoekers op eigen gelegenheid of met het openbaar vervoer naar de Maasstad gekomen. In rustige en gemoedelijke sfeer trokken de supporters naar De Kuip voor het bijwonen van de wedstrijd.

Ook na afloop van de wedstrijd verliep alles zonder problemen en keerden de supportersbussen weer huiswaarts. FC Groningen won overigens de wedstrijd met 2-0. 

Aanhoudingen
In totaal werden rond de KNVB Bekerfinale in Rotterdam 25 personen aangehouden. De aanhoudingen werden verricht voor het bezit van vuurwerk, openbare dronkenschap en belediging, maar ook voor niet voldoen aan bevel of vordering en mishandeling.

Politiecao
Voor aanvang van de wedstrijd, wilde de politie aandacht vragen voor het CAO-conflicht. Het plan was om een politieparachutist op de grasmat in De Kuip te laten landen. Vanwege de slechte weersomstandigheden en de veiligheid, is de parachutist naast De Kuip geland.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV