thumbnail

OM eist zes jaar cel tegen veroorzaker ongeval West-Kruiskade

Het Openbaar Ministerie heeft in de zaak van het dodelijk ongeval wat op 18 augustus 2013 op de West Kruiskade gebeurde zes jaar cel en vijf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid geëist. Hagenaar Sahand M. veroorzaakte het ongeval waarbij twee personen om het leven kwamen.

De 27-jarige Hagenaar heeft bij de rechter verklaard dat hij het ongeval onder invloed van een hypo heeft veroorzaakt. Een hypo wordt veroorzaakt door een laag suikergehalte, de 27-jarige suikerpatiënt had deze volgens zijn advocaat niet zien aankomen. De verdachte zou naast de hypo echter ook een alcoholpromillage van 1.18 in zijn bloed hebben gehad, dit is twee keer de toegestane hoeveelheid. Verder kreeg de verdachte de afgelopen 5 jaar 80 bekeuringen voor verschillende verkeersovertredingen, waaronder het overtreden van de maximum snelheid.

De verdachte ramde met zijn auto met hoge snelheid een lantaarnpaal op de West Kruiskade. Uit onderzoek is gebleken dat hij op het moment van het ongeval ronde de 100 kilometer per uur reed binnen de bebouwde kom. Zelf liep M. bij het ongeval geen verwondingen op, twee vrouwelijke passagiers van 21 en 33 jaar overleefden de klap echter niet.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV