thumbnail

Vlammenzee aan de Pinkstraat Rotterdam

  • Rotterdam
  • 27 april 2014

In de Pinkstraat is zondagavond brand uitgebroken in vijf geparkeerd staande auto's. Het vuur was zo hevig dat het naar een supermarkt oversloeg op de Franselaan. De brandweer kon voorkomen dat de winkel uitbrandde. Bewoners boven de winkel moesten hun huizen direct verlaten. De brandweer wist het vuur van de brandende auto's, en de supermarkt snel te blussen.

Tijdens de brand waren flinke knallen te horen. Zeker vier voertuigen zijn door de vlammenzee totaal verwoest. Het Mobiel Medisch Team werd ook verzocht omdat er mogelijk nog iemand in een van de auto's zat. Dit bleek niet zo te zijn. De bewoners mochten vanavond terugkeren naar hun woning, zij het, op een gesneuveld raam na.

De brandweer heeft nacontroles verricht en de politie zal een onderzoek gaan instellen naar de oorzaak van de brand, brandstichting wordt niet uitgesloten. Om die reden werd een plaats delict gevormd. De schade in en aan de supermarkt is aanzienlijk. Maandagochtend gaan forensisch specialisten van politie een onderzoek starten.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV