thumbnail

Feest Fenerbahce loopt uit de hand op Hofplein

  • Rotterdam
  • 27 april 2014

Op het Hofplein in Rotterdam waren zondagavond honderden Turkse voetbalfans van Fenerbahce aanwezig om te vieren dat hun ploeg vanmiddag in Turkije landskampioen is geworden. Al dagen werden fans opgeroepen via social media om bij winst naar het Hofplein te komen. De ploeg speelde tegen Caykur Rizespor een 0-0 gelijkspel wat genoeg voor de titel bleek.

De politie stond klaar om de openbare orde te handhaven indien dat nodig was. Omstreeks 21:15 uur heeft de politie de menigte verzocht het Hofplein te verlaten. De fans gingen zich verplaatsen op de rijbanen rondom de fontein waar de Mobiele Eenheid de menigte insloot. De fans werden verzocht de openbare weg te verlaten. Inmiddels werd assistentie van de politiehelikopter verzocht die beelden maakten van de ongeregeldheden.

Er zijn charges uitgevoerd door de Mobiele Eenheid, ook werden zij met vuurwerk bestookt en met stenen bekogeld. Inmiddels was de sfeer zeer grimmig geworden en werden politiehonden ingezet. Ook naar de hond werd gericht met vuurwerk gegooid. Bij de Heer Bokelweg ter hoogte van het Grafisch Lyceum en station Hofplein werd met terrasstoelen en andere voor de hand liggende voorwerpen gegooid. Ook werden vuilcontainers doelwit van de baldadigheid.

De groep voetbalfans werd uiteindelijk uit elkaar gedreven en de Mobiele Eenheid trok zich daarna terug. Of er personen gewond zijn geraakt tijdens de schermutselingen is nog niet bekend. Er is een persoon aangehouden.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV