thumbnail

Woningen Margrietstraat acuut ontruimd vanwege instortingsgevaar

  • Rotterdam
  • 25 april 2014

Vrijdagavond zijn 5 woningen in de Margrietstraat in Rotterdam stel op sprong ontruimd op last van burgemeester Aboutaleb. Hierdoor zijn 9 personen tijdelijk dakloos. De gemeente heeft opvang geregeld in een Bastion hotel. Vrijdagavond stond de politie voor de deur bij de betreffende woningen met een ontruimingsbevel met de boodschap om de woningen onmiddellijk te verlaten.

Slechte fundatie
Aanvankelijk zou dit in mei gebeuren bij nog meer woningen, maar de zeer slechte fundatie laat het niet zover komen. Voor de bewoners is het bevel een complete verrassing. Aan het begin van de avond hadden ze nog niet kunnen vermoeden dat ze halverwege de avond hun huis uit moesten.

Onderzoeken en rapportages
Wegens de onlangse sloop van een school in de straat is de situatie ernstig verergerd. Uit een opgemaakt rapport van de gemeente zouden er twee huizen gesloopt moeten worden, gezien de staat daarvan. Bewoners hebben eerder ook al twee onderzoeken laten uitvoeren die juist de sloop van deze twee woningen tegenspreekt. Wellicht moet een nog aanvullend onderzoek door een andere partij uitgevoerd worden om aan een "welles nietes spel' een einde te maken.

Gaslucht
Stadsontwikkeling zal voor vervangende woonruimte gaan zorgen. Wanneer de bewoners weer terug zullen keren in de Margrietstraat is niet bekend. De brandweer werd vrijdagavond verzocht voor een gaslucht bij de woningen. Metingen wezen echter uit dat het niet om een gaslucht ging.

Videobeelden volgen zaterdag

Video

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV