thumbnail

Hennepkwekerij opgerold aan Feijenoordkade

  • Rotterdam
  • 24 april 2014

Aan de Feijenoordkade in Rotterdam heeft de politie donderdag een hennepkwekerij aangetroffen. In een ruimte van het pand troffen agenten 246 planten aan. De politie kon drie personen aanhouden wegens betrokkenheid. Een gespecialiseerd bedrijf zal de kwekerij gaan ruimen.

In Beverwaard werd in de Landfortstraat ook een hennepkwekerij aangetroffen. Ook daar heeft men de bovenverdieping geruimd. (foto 2, 3)

Wat is het gevaar van hennepteelt?
Zoals elke hennepkwekerij liep ook deze een verhoogd risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Georganiseerde criminelen frauderen met uitkeringen en hypotheken om geld wit te wassen. Overheid, bedrijven en verzekeraars zijn het slachtoffer.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u een henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Onderstaande punten kunnen wijzen op een aanwezige hennepkwekerij:
• Aanwezigheid van hennepgeur
• Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektra-aansluiting
• Constant zoemend of ronkend geluid
• Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan

Twitterfoto's: @politieRdam_F

Foto's

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV