thumbnail

Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw Lorentzstraat Zwijndrecht

  • Zwijndrecht
  • 17 april 2014

In een bedrijfsverzamelgebouw aan de H.A. Lorentzstraat in Zwijndrecht is in de nacht van woensdag op donderdag brand uitgebroken. De brand trof zeker vier bedrijven. In het bedrijfsverzamelgebouw zaten onder andere een fitnesscentrum, keukenwinkel en een bouwbedrijf. De brandweer had grote moeite de enorme vlammenzee onder controle te krijgen.

De brandweer kon niet voorkomen dat een groot deel van het bedrijfsverzamelgebouw uitbrandde. De brandweer hield de aangrenzende bedrijfspanden nat en controleerde continu of de brand niet door of oversloeg. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De rookontwikkeling trok over de snelweg A16 heen, hierdoor werd er een snelheidsbeperking ingesteld.

Diverse brandweerkazernes van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid werden ingezet om de brand te bestrijden. De regio Zuid-Holland-Zuid riep de assistentie in van de brandweer Rotterdam voor een vierde hoogwerker. De hoogwerker van de kazerne Capelle a/d IJssel ging ter plaatse om assistentie te verlenen. De brandweer zette verschillende meetploegen in, voor metingen in de omgeving. Ook werd bij het in de buurtgelegen Albert Schweitzer ziekenhuis metingen verricht.

De brandweer kon tegen half vijf het sein “brand meester” geven en beginnen aan de nabluswerkzaamheden. Hierbij zal een kraan assisteren om de delen van het gebouw uit elkaar te trekken. Wat de oorzaak is van de brand is niet bekend. Er raakte niemand gewond. Voor zover bekend zijn er naast de gebruikelijke stoffen die vrijkomen bij een brand, geen andere gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV