thumbnail

Zeer grote brand in 55+ flat Homerusplein Rotterdam

Aan het Homerusplein in Rotterdam is dinsdagmiddag in het flatgebouw Het Lichtpunt een zeer grote brand uitgebroken. Er werd snel een opschaling gemaakt naar een Grip1. De brand woedde in een kamer van een appartement op de 2e etage. Er kwam veel rook vrij bij de brand. Door de hulpverleners werden de aanwezige personen uit het pand geholpen.

Het Mobiel Medisch Team werd ook gealarmeerd, evenals meerdere ambulances die buiten de regio ter plaatse kwamen. Er zijn meerdere bewoners door de brandweer gered uit het gebouw. Zij werden opgevangen in de recreatieruimte van het gebouw, waarna ze per bussen van de RET naar de Menanderstraat zijn vervoerd. Enkele personen hebben een teveel aan rook ingeademd, zij werden van zuurstof voorzien. De brandweer moest enkele ramen forceren om bewoners met de ladderwagen te kunnen bevrijden. Zij konden niet via de gangen meer wegkomen door de aanwezige rook die vrijkwam bij de brand.

Het Sigma-team kwam ook ter plaatse bij Het Lichtpunt ter ondersteuning van het medisch personeel. Omstreeks 16:00 uur waren 17 personen naar het ziekenhuis vervoerd met merendeel rookklachten. De KMAR assisteerde de agenten ter plaatse bij het incident. De directeur van de Veiligheidsregio VRR liet zich informeren door de hulpdiensten aan het Homerusplein. Kort na 15:00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Om 16:00 uur gingen de meeste voertuigen van de hulpdiensten weer inpakken.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV