thumbnail

Vermiste kitesurfers in Noordzee aangetroffen door KNRM

  • Rockanje
  • 14 april 2014

Sinds maandagmiddag werd een ervaren kitesurfer vermist vanaf de 2e Maasvlakte. Er werd alleen een kite aangetroffen, van de surfer ontbrak ieder spoor. Er werden reddingboten vanuit Hoek van Holland, Stellendam en Ouddorp ingezet. De KNRM zocht de kustlijn af bij Oostvoorne, Rockanje en Goedereede.

Ook een kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM werd ingezet. De hulpdiensten schaalden op naar Grip 1 voor een gecoördineerde inzet tussen de reddingboten, een patrouillevaartuig van de Havendienst, een vliegtuig van de Kustwacht en een resquehelikopter. Ook vanuit Rockanje zocht de Reddingsbrigade met boten naar de vermiste kitesurfer. Aanvankelijk werd gezocht bij de 2e Maasvlakte, het beginpunt van de surfer, maar werd het zoekterrein verlegd voor de kust van Goedereede.

Aanvankelijk werd een kiteboard aangetroffen door een helikopter, echter bleek het niet het board te zijn waar de kitesurfer mee op zee ging. Aan land zochten brandweer en politie mee.

Een van de reddingboten van KNRM-station Ouddorp, Baron van Linden, trof een surfer in zee aan op ongeveer 9 kilometer ten westen van de Voornse kust. De surfer voldeed aan de beschrijving van de vermiste surfer, het betreft een 53-jarige man uit Leiden. Een tweede drenkeling werd door reddingboot Antoinette aangetroffen.

Beiden zijn ernstig onderkoeld uit het water gehaald. Een van de helikopters nam de surfers over voor transport naar het Erasmus MC. Daar stonden twee ambulances klaar die beide mannen overnamen vanuit de helikopter. De toestand van beide mannen is stabiel.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV